Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Olajok, amelyektől szebbek és egészségesebbek lehetünk
  2023-11-29 21:59:33, szerda
 
 



A természet nagyon sok kincset biztosít a számunkra, amelyek bekerülhetnek a mindennapjainkba, hogy aztán az életünket gazdagítsák. Egyes olajokat a szépségápolásban használhatunk fel, míg más olajok az egészségünk megőrzésében nyújtanak nagyon jó szolgálatot. Mutatjuk is, hogy milyen olajokat használjunk, ha szeretnénk szebbnek és egészségesebbnek érezni magunkat.

A marulafa Dél-Afrikában őshonos, a gyümölcséből készült olaj gazdag tápanyagokban, és hidratáló hatással rendelkezik. Tele van olyan zsírsavakkal, amelyek nagyon hatékonyak a száraz és irritált bőr megnyugtatásában. Gyorsan felszívódik és nem hagy maga után zsíros érzetet.

Gyulladások és pattanások akkor alakulnak ki az arcon, amikor baktériumok szaporodnak el a bőrfelületen, illetve szennyeződések kerülnek a pórusokba. A kutatási eredmények szerint azonban a teafaolaj segíthet a baktériumok hatékony elpusztításában. A teafaolajat használhatjuk pattanások kezelésére és bőrgyulladás csökkentésére.

Az argánolajat méltán nevezik folyékony aranynak. Antioxidánsokban, polifenolokban bővelkedik, amelyek lassítják a bőr öregedési folyamatait. Omega-3 zsírsavakat is tartalmaz, amelyek fokozzák a bőrben a kollagén termelődését. Száraz, normál és zsíros bőrtípusra is használható ez az olaj. A hajat is remekül kondicionálja, és nem teszi zsírossá.

A kamilla olaja is nyugtatólag hat a bőrre. Gyulladáscsökkentő és remek antiszeptikumnak is számít. Csökkenti a bőrpírt, az irritációt és a fertőzés kialakulásának esélyét.

A száraz és repedezett bőr nagyon hamar felülfertőződhet, irritálódhat, és allergiás kiütések is megjelenhetnek rajta. A kókuszolaj azonban védi és hidratálja, illetve megnyugtatja az irritált, viszkető bőrfelületet. Ezek a jellegzetes tünetei az ekcémának, így aki ezzel a bőrbetegséggel küzd, bátran használhatja ezt az olajat.

Az A-vitamin sok bőrápolási termékben megtalálható. Ez a vitamin segít a bőrsejtek megújításában, a kollagéntermelés fokozásában. A csipkebogyómag- és a sárgarépaolaj nagyon gazdag ebben az antioxidáns vitaminban. Mindkét olaj nagyszerű anti-aging hatással rendelkezik.

Míg a rozmaringolaj a hajat varázsolja dússá és széppé, addig a ricinusolaj nagyon jól beválik a szemöldök és a szempillák megerősítésére.

Ha pedig vékonyak és törékenyek a körmeink, akkor is segítséget nyújthatnak az olajok, különösen az avokádóolaj és az olívaolaj számít nagyon jó gyógyítónak.

Az olajjal történő öblögetés nem új keletű dolog. Sokan esküsznek az olívaolajra, azonban a szezámolaj talán még jobb. A szezámolaj csökkenti az ínygyulladás és a lepedékképződés kialakulásának esélyeit, illetve a rossz leheletet okozó mikroorganizmusokat is elpusztítja a szájüregben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: felülfertőződhet, mindennapjainkba, egészségesebbnek, szépségápolásban, antioxidánsokban, antiszeptikumnak, megnyugtatásában, kollagéntermelés, elpusztításában, lepedékképződés, kialakulásának, megjelenhetnek, megerősítésére, bőrbetegséggel, polifenolokban, csipkebogyómag, szennyeződések, kondicionálja, használhatjuk, tápanyagokban, sárgarépaolaj, rozmaringolaj, bekerülhetnek, megújításában, csökkentésére, használhatunk, bőrgyulladás, termelődését, gyümölcséből, bőrfelületen, irritálódhat, használhatja, megnyugtatja, bőrfelületet, megtalálható, megőrzésében, természet nagyon, életünket gazdagítsák, szépségápolásban használhatunk, egészségünk megőrzésében, marulafa Dél-Afrikában, gyümölcséből készült, kutatási eredmények, teafaolaj segíthet, baktériumok hatékony, teafaolajat használhatjuk, argánolajat méltán, kollagén termelődését, kamilla olaja, fertőzés kialakulásának, kókuszolaj azonban, jellegzetes tünetei,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Viharban csak az a fa marad ál...  A fenyő nem szép fa, (...)  Az embernek a társa: hiányzik.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Jó éjt  Beney Zsuzsa - Sirató  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Az embernek a társa: hiányzik.  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Beney Zsuzsa - Álom  Búzaszentelés  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A keserű igazság  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  A világnak égető szüksége van ...  Szent György napi hiedelmek, s...  Muratáj  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  A fák lelke  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  A végzet az  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Naplemente  A boldogság ült a világvégén  Két ember becsülete  Föld napja április 22  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Ez a jó az alvásban.  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ázzal aki csak szép  Életművészet  Facebookon kaptam  Alakot vált...  A könnyek összegyűjtése  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Muratáj  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  A föld szépségéért  Föld napja április 22  Bizonyos kulturális szint nélk...  Különös!  Két ember becsülete  Föld napja április 22  Jó éjszakát  A Mester kezének érintése  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Naplemente  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Gárdonyi Géza - Április végén  Két tekintet van  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
természet nagyon, életünket gazdagítsák, szépségápolásban használhatunk, egészségünk megőrzésében, marulafa Dél-Afrikában, gyümölcséből készült, kutatási eredmények, teafaolaj segíthet, baktériumok hatékony, teafaolajat használhatjuk, argánolajat méltán, kollagén termelődését, kamilla olaja, fertőzés kialakulásának, kókuszolaj azonban, jellegzetes tünetei, bőrbetegséggel küzd, vitamin segít, bőrsejtek megújításában, kollagéntermelés fokozásában, sárgarépaolaj nagyon, antioxidáns vitaminban, hajat varázsolja, ricinusolaj nagyon, szempillák megerősítésére, olívaolaj számít, olajjal történő, szezámolaj talán, szezámolaj csökkenti, lepedékképződés kialakulásának, rossz leheletet, felülfertőződhet, mindennapjainkba, egészségesebbnek, szépségápolásban, antioxidánsokban, antiszeptikumnak, megnyugtatásában, kollagéntermelés, elpusztításában, lepedékképződés, kialakulásának, megjelenhetnek, megerősítésére, bőrbetegséggel, polifenolokban, csipkebogyómag, szennyeződések, kondicionálja, használhatjuk, tápanyagokban, sárgarépaolaj, rozmaringolaj, bekerülhetnek, megújításában, csökkentésére, használhatunk, bőrgyulladás, termelődését, gyümölcséből, bőrfelületen, irritálódhat, használhatja, megnyugtatja, bőrfelületet, megtalálható, megőrzésében, zsírsavakkal, ínygyulladás, felszívódik, olívaolajra, szaporodnak, gyulladások, baktériumok, avokádóolaj, ricinusolaj, jellegzetes, fokozásában, antioxidáns, rendelkezik, nyújthatnak, nyugtatólag, argánolajat, teafaolajat, zsírsavakat, használható, gyógyítónak, folyamatait, egészségünk, használjunk, elpusztítja, gazdagítsák, szolgálatot, szájüregben, hidratálja, kókuszolaj, bőrtípusra, szeretnénk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.